Lavazza
lavazza_grani

Firmę założył w 1895 roku w Turynie Luigi Lavazza, początkowo otwierając mały sklep spożywczy na Via San Tommaso 10. Dziś działalnością firmy zarządza trzecie i czwarte pokolenie rodziny Lavazza. Lavazza importuje kawę z całego świata. Pracownicy firmy są zdania, że aż 16 milionów rodzin, spośród wszystkich 20 milionów rodzin kupujących kawę we Włoszech, wybiera produkty […]

Czytaj całość
Darboven
darboven2

Firma została założona w 1866 roku przez Johanna Joachima Darbovena, który specjalizował się w dostarczaniu do niemieckich gospodarstw domowych kawy palonej w torbach. Po jego śmierci w 1909 roku, tradycję ojca kontynuowali synowie: Artur i Cezar, a w następnym pokoleniu Albert Darboven. Kawy Darboven zyskały miano lekko strawnych i przyjaznych dla żołądka. W gotowym produkcie […]

Czytaj całość
Ekaf
cellini_logo

Ojcem Cellini jest Amleto Pieri, który założył firmę specjalizującą się w pośrednictwie sprzedaży zielonej kawy na włoskim rynku. 4 grudnia 1946 roku wraz ze swymi synami Humbertem i Sergiem otrzymał licencję na sprzedaż towarów kolonialnych. Synowie Amleto osobiście kontynuowali kawowy biznes rozpoczęty przez ich ojca. W ciągu zaledwie kilku lat założona przez rodzinę Pieri palarnia Torrefazione […]

Czytaj całość
Palombini
palombini1

Firma Palombini to spółka rodzinna, zjednoczona pasją do kawy. Dzięki wiedzy, doświadczeniu oraz inwestycji w badania i technologie Palombini buduje stopniowo sukces swojej marki. Historia Palombini sięga lat 40. XX wieku. Firma jest dziełem Giovanni Palombini, wielkiego znawcy palenia kawy. Dzięki swojej miłości do kawy i bogatemu doświadczeniu Giovanni podbił serca najbardziej wymagających konsumentów z […]

Czytaj całość
Mövenpick
movenpick

Mövenpick of Switzerland produkuje kawę w zakładach J.J.Darboven i korzysta z oryginalnej szwajcarskiej receptury od 1980 roku. PRODUKTY W naszej hurtowni znajdą Państwo topowe produkty palarni  Mövenpick : Mövenpick Espresso 1 kg , Mövenpick Caffe Crema 100% Arabika 1 kg ,  Mövenpick Caffe Crema 100% Arabika 500g ,  Mövenpick Der Himmlische 1 kg , Mövenpick […]

Czytaj całość
Segafredo
segafredo

Segafredo Zanetti założył w 1973 roku w rejonie Bolonii Massimo Zanetti. Początkowo rozwijał on działalność we Włoszech, gdzie szybko stał się jednym z kluczowych dostawców kawy na lokalnym rynku. Firma rozwinęła handel detaliczny we Włoszech na dużą skalę, by następnie udać się na podbój rynków międzynarodowych. Segafredo Zanetti jest obecnie wiodącym producentem espresso we Włoszech […]

Czytaj całość
Dallmayr
dallmayr_kaffee

Firma Dallmayr z siedzibą w Monachium jest firmą z ponad 300-letnią historią. Dwa herby z brązu umieszczone na fasadzie budynku głównej siedziby są zapowiedzią jakości, która bierze swój początek z rodzinnej tradycji. Ta jakość trwa niezmiennie przez lata. Delikatesy Dallmayr w sercu miasta odwiedza każdego roku ponad 1,4 milionów turystów z całego świata, a także […]

Czytaj całość
Bristot
bristot

Filozofia Bristot nie zmienił się ani trochę od dnia, w którym marka została założona: dążenie do doskonałej jakości produktu. Już w 1919 roku, założyciel Domenico Bristot zabrał się do pracy nad projektem badawczym, którego celem stało się spełnienie jego marzenia. Tym marzeniem było stworzenie najwyższej jakości mieszanki kawy, którą można użyć do zrobienia idealnego włoskiego […]

Czytaj całość
Gimoka
gimoka

Początki koncernu Gimoka sięgają małej rodzinnej firmy. Palarnia Gimoka powstała ponad 30 lat temu dzięki pasji rodziny Padelli, a dziś firmą zarządza drugie pokolenie. Historię palarni rozpoczął w 1982 roku w miejscowości Lecco jej założyciel Ivan Padelli. Pasja twórców Gimoki i ich obecnych właścicieli, a także ponad 30 lat doświadczenia na rynku kawy uczyniły palarnię […]

Czytaj całość
Davidoff
davidoff1

Specjaliści z Davidoff Café wybierają tylko najlepsze  ziarna kawy z najbardziej rozwijających się regionów świata. Kawy Davidoff przygotowywane są w 100% z ziaren arabiki, które uprawia się w rejonach górskich, na wysokości od 900 do 1800 m. Tutaj owoce kawy dojrzewają dłużej, dzięki czemu aromat ziaren staje się bardzo głęboki. Wysokość plantacji w połączeniu ze […]

Czytaj całość